IM-PERFECTES (2015-2017)

Exposició IM-PERFECTES 
de les GERMANES BESOLÍ

IM-PERFECTES, l'exposició de les Germanes Besolí (Olga, escriptora i Ester, pintora) ens mostra el tortuós camí que trien moltes persones per aconseguir una suposada e irreal perfecció. La societat ens crea un miratge del que és la perfecció i la bellesa, tan irreal com impossible. Tot está previst: com més complex i dificultós és arribar a semblar-te a l'ideal, més productes consumeixes pel camí. La insatisfacció i la inseguretat són una gran fábrica de clients per a cremes, operacions, pastilles, etc.

Anorèxia, bulimia, autolesió, cirurgia, amputacions, reconstruccions, drogues... estan a l'ordre del dia. Hi ha dones que es tallen el dit petit del peu per poder portar tacons més alts, mentre que altres es reconstrueixen l'himen per tornar a ser verges...

Les Germanes Besolí treballem juntes per aportar una visió de com tota l'angoixa, els complexes, el dolor i la insatisfacció amb el propi cos ens condueix a fer vertaderes salvatjades per canviar-lo.

ELS QUADRES I LES ESCULTURES

ESTER BESOLÍ és pintora i il·lustradora. Pictòricament treballa el sempre canviant món de la dona, des de tots els seus punts de complexitat i des d'una mira molt crítica, social i sovint de denúncia. Ha treballat amb Olga en espectacles que han muntat conjuntament, en obres de teatre i il·lustrant la col·lecció de contes infantils «Els Contes de Muniatto»L'AUDIOVISUAL

L'exposició va acompanyada d'un audiovisual, un curtmetratge d'animació realitzat en stop-motion i creat per Ester Besolí.ELS TEXTS

OLGA BESOLÍ és escriptora, guionista i actriu. Es autora teatral, guardonada amb el Premi Micalet de Teatre 2009 i amb l'obra «Pols de Roses» publicada per la PUV (Publicacions de la Universitat de València). També és professora de tallers literaris, redactora i columnista de la revista «Buk magazín» dedicada a les lletres i ha estat col·laboradora semanal del programa televisiu «Dixa'm Vore» de Canal TE. Però és més coneguda per ser l'escriptora de la col·lecció de contes infantils il·lustrats «Els Contes de Muniatto»

Text d'encapçalament d'IM-PERFECTES:
Les Germanes Besolí som Ester, pintora i il·lustradora, i Olga, escriptora, guionista i actriu. Entre les dues sumem 186 quilos i 84 anys. I no intentem desprendre’ns dels primers ni ocultar els segons. Segons els cànons de bellesa actuals, som imperfectes. Tampoc pretenem deixar de ser-ho. No volem fingir quelcom que no som, ni obsessionar-nos en voler convertir-nos en allò que mai serem. El camí de recerca de la perfecció física s’ha convertit en un suplici tortuós que quasi sempre condueix cap a la malaltia i massa cops fins a la mort. Aquest és el nostre testimoni.

IM-PERFECTES ho som totes. Des de la primera fins a la última dona. Al menys, això és el que ens fan creure i sentir. Per això hi són les cremes anti-arrugues, les anticel·lulítiques, els tints, les depilacions, els maquillatges, els productes de règim, els batuts substitutius, el tractaments facials, les cirurgies plàstiques, les injeccions amb botox, els trastorns alimentaris, els...

Els models de perfecció de l’actualitat ni tan sols són reals. No existeixen: són imatges de cossos, cares i pells fictícies treballades amb photoshop. Llavors, qui ens ha creat aquests arquetips de bellesa impossibles d’assolir?  I per quina raó? Potser per què com més insegures siguem més consumirem tots aquells productes que ens pretenen vendre? Potser per què com més insatisfetes amb nosaltres mateixes més submises i dèbils serem com a membres de la societat? Potser per què hi ha una gran industria alimentaria, farmacològica i dietètica que només viu de la nostrat lletjor? Què passaria si un matí, de cop i volta, totes ens llevéssim sentint-nos plenes, segures, satisfetes, guapes... perfectes?

IMATGES
LLISTAT D'EXPOSICIONS i conferències educatives
 • 1 Març 2017 - MORA LA NOVA (Institut 3 d'Abril)
 • 22 Febrer 2017 - STA. BÀRBARA (Institut Les Planes)
 • 25 Gener 2017 - TORTOSA (Col·legi Teresià)
 • 18 Gener 2017 - TORTOSA (Institut Cristòful Despuig)
 • 12 Maig 2016 - LA SÈNIA (Institut)
 • 8 Març 2016 - MORA D'EBRE (Institut Julio Antonio)
 • 2 Març 2016 - JESÚS (Col·legi Institut Daniel Mangrané)
 • 29 Maig 2015 - DELTEBRE (Institut)
 • 20 Abril 2015 - TORTOSA (Institut Joaquim Bau)
 • 6-26 Març 2015 - Celebracions del Dia de la Dona - ROQUETES (a la Biblioteca Mercè Lleixa)
 • 25 Novembre 2014 (mostra parcial) - Dia Contra la Violència de Gènere - JESÚS-TORTOSA (a la sala Multius de l'Ajuntament de Jesús)
 • 14-28 Setembre 2013 (mostra parcial) - VI Quinzena Artística - SANT CARLES DE LA RÀPITA (a la botiga d' antigüetats "Tatquesi" al carrer Rosari. 6)

GABINET DE PREMSA

Signatura de l'ajut de l'Obra Social La Caixa a Im-Perfectes, 20 d' octubre del 2016
A la foto: Sr. Enric Cardús director de la Fundació Pere Mata, Sr. Francisco Royo director de l'oficina de La Caixa del mercat de Tortosa i les Germanes BesolíEntrevista Germanes Besolí, 23 de Març del 2015
Entrevista a Radio Enfemení, programa Enfemení Emprendedores amb Tere GinerEntrevista pel Dia de la Dona, 9 de Març del 2015
Entrevista a Cadena Ser-Ebre, amb Silvia Tejedor
Día de la Dona, 8 de Març del 2015
Programa «La Tertúlia» d'Antena Caro


Día 6 de Març del 2015
Inauguració «Im-Perfectes» Biblioteca Mercè Lleixà ROQUETESEntrevista Im-Perfectes, Febrer 2015
Programa «Districte 21» de Canal 21 televisióIM-PERFECTES - 18-28 Setembre 2013

IM-PERFECTES de les Germanes Besolí per a la "Quinzena Artística" de la Ràpita

Petita mostra de l'exposició "Im-perfectes" de les Germanes Besolí portada a la Quinzena Artística de Sant Carles de la Ràpita.

IM-PERFECTES - 25 Novembre 2014

IM-PERFECTES de les Germanes Besolí per al "Dia Contra la Violència de Gènere"

Petita mostra de l'exposició "Im-perfectes" de les Germanes Besolí 

http://relatosbesoli.blogspot.com.es/2014/11/dia-contra-la-violencia-de-genere.html
IM-PERFECTES - 6 Març 2015


IM-PERFECTES de les Germanes Besolí per a la "Commemoració del Dia de la Dona"

Les Germanes Besolí estrenen per primera vegada aquesta exposició multidisciplinària al complet, i ho fan a la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes.

Tornar a INICI

Google +

Ja pots comprar els Contes de Muniatto a Amazon

TALLERES DE ESCRITURA ONLINE

Apúntate a mis talleres de escritura de www.portaldelescritor.com

TALLERES TRIMESTRALES
Matrícula abierta cada tres meses::
15 de Enero / 15 de Abril / 15 de Julio /15 de Octubre


TALLERES DE TRES QUINCENAS
Matrícula abierta cada seis semanas:
15 de Enero / 1 de Marzo / 15 de Abril / 1 de Junio / 15 de Julio / 1 Septiembre / 15 de Octubre / 1 Diciembre

TALLERES DE LECTURA ONLINE